Het Duitse handels- en investeringscentrum suggereerde dat, in ieder geval in Duitsland, het werkuur niet meer dan 40 uur per week bedraagt. Het handhaven van een balans tussen werk en privéleven is dus geen steile leercurve en ons meisje, Yohana, zou die extra tijd zeker kunnen gebruiken om beter met haar klanten te communiceren. In de zin van beide, het hebben van de vrijheid om te genieten van het spreken in dezelfde taal en duidelijke audio.

Als we deze statistieken zouden vertalen, zouden we het antwoord krijgen dat de onderwijsindustrie vormgeeft en verandert. Traditionele volwassenen zoals Yohana, studeerden aan een traditionele universiteit en nu ze in de echte wereld is, is het tijd voor haar om een stap verder te gaan. Volwassenen, zoals Yohana, hebben een flexibele planning nodig en hebben een niet-traditionele methode nodig om haar familie- en carrièreverwachtingen te vervullen. Auteurs zoals Oblinger, suggereerden dat volwassenen hun planning kunnen versoepelen en niet hun agenda’s vermoorden via online leermiddelen.

Een klaslokaal op het internet

Het woord “klaslokaal” zal binnenkort een andere betekenis hebben. Als je het woord voor het eerst hoort, denk je terug aan je oude middelbare school, met rijen en rijen zitplaatsen zo ver als het oog kan zien, gevuld met studenten die aangemeerd zijn met hoodies en sweatshirts. Het woord “klaslokaal” betekent niets als volwassenen kunnen leren en toegang hebben tot welke klas ze ook nemen, thuis, in een café, in een vakantiehuis en min of meer elk deel van de aarde.

Er zijn makkelijke manieren om snel dingen te leren

Net als Yohana houden deze volwassenen zich niet bezig met prestige, labels, branding, in welke exotische stad hun leerinstituut zich bevindt, of dat het bedrijf al dan niet geassocieerd wordt met sociale status. Dit zijn mensen die zich bezighouden met het oplossen van echte wereldproblemen, terwijl ze vechten tegen de tijdsdruk en de problemen met de planning en ze had onlangs klanten die meerdere talen spreken uit verschillende delen van Europa. Maar dat maakt niet uit; ze neemt taallessen via online leren om haar daarbij te helpen. Wat ze nodig heeft is flexibiliteit.

Live online leren

Het kiezen van een online leerplatform is als het vinden van nachtlessen, alleen het proces is eenvoudiger. Veel eenvoudiger. U schermt de schaduwrijke, onbetrouwbare lessen af die te ver van uw huis of kantoor liggen en kiest de lessen die dichtbij zijn. Behalve dat je dat niet eens meer hoeft te doen met online leren. U kunt deelnemen aan een sessie in Belgrado, terwijl u in Hamburg bent. Die ene stap is al geëlimineerd. Er zijn genoeg platforms om uit te kiezen, een van de meest opmerkelijke is Live Online Learning, of de verkorte LOL. Het eerste wat je zal opvallen is hoe ongelooflijk gemakkelijk het is om je aan te melden. Geen papierwerk of vervelend aanmeldproces. Je vult de gegevens in en in 5 minuten ben je klaar.

Er zijn veel mensen die tegenwoordig online leren

Yohana heeft, zoals de meeste volwassenen, internationale klanten en wil Engels leren. De dichtstbijzijnde taalschool ligt op 5 km fietsafstand en ze heeft andere prioriteiten, zoals universiteitslessen om 8 uur ‘s ochtends en het bereiden van maaltijden voor het weekend. Ze kan het proces van het lezen van dikke telefoonboeken en het koud bellen van leraren om haar thuis te begeleiden, waarbij ze transportkosten toevoegt die voor Yohana’s rekening zijn en gezien haar financiën is ze niet in de stemming om binnenkort van de bank te lenen. Dus, ze wendt zich tot online leren. Ze gaat terug naar huis, zet haar laptop aan, regelt een ontmoeting met haar leraar en op de kennistrein die ze gaat.