Als nieuwe leerling-chauffeur moet je als eerste slagen voor de theorie om het rijbewijs te halen. Voordat u het praktische rijexamen mag afleggen, moet u een rijopleiding van zes maanden volgen die begint met het theorie-examen. De test is een reeks meerkeuzevragen die zijn ontworpen om u te testen op uw kennis van de verkeersregels en correct rijgedrag. Hier zijn enkele nuttige tips om u te helpen de theorie-test te halen.

1. Bereid je voor

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar boek uw test en boek deze van tevoren indien er wachtlijsten zijn. Zodra u uw test boekt, koopt u een theorie-dvd, boek of de online bronnen die beschikbaar zijn op de theorie-testwebsite. Met voldoende voorbereiding is er geen reden om de theorie-test niet de eerste keer te halen, want er is veel hulp beschikbaar.

2. Oefen

Oefening baart kunst en dit is zeer waar in het geval van oefenen om de theorie-toets te halen. Het testmateriaal is gemakkelijk toegankelijk en eenvoudig en u kunt het examen herhaaldelijk oefenen. Het geeft je alle mogelijke vragen en de antwoorden daarop, dus het is gewoon een kwestie van ze af te leren. Hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker het is om het antwoord te onthouden. Ga ook na hoeveel theorie examen aantal fouten u mag maken. Dat is ook handig om te weten.

3. Geef jezelf voldoende tijd

Laat het niet de nacht ervoor of zelfs de week van om te studeren voor je theorie-test, gebruik de tijd die je hebt om je voor te bereiden zodat je zeker bent dat je de test maakt. Bovendien moet u op de dag van de test zelf minstens 15 minuten te vroeg aankomen om stress te voorkomen. U hebt tijd toegewezen om uzelf vertrouwd te maken met de werking van de test, met een korte zelfstudie om u te helpen; maak hier het beste van.

4. Neem uw documenten mee

U moet een legitimatiebewijs meenemen. Dit kan een Iers paspoort, een nationale EU / EER-identiteitskaart of een aantal andere acceptabele vormen van identiteitsbewijs zijn; een volledige lijst is beschikbaar op hun website . U moet ook twee identieke kleuren in paspoortformaat meenemen.

5. Ontspan

Het belangrijkste is dat u ontspannen en klaar bent om de test te beginnen. Neem tijdens de test een adempauze als dat nodig is. Er zijn 40 vragen in de test voor auto- en motorrijbewijzen en je hebt 45 minuten om te antwoorden. Het slagingspercentage beantwoordt 35 van de 40 vragen correct.

Voor de truck- en bustest zijn er 100 vragen waarvan je 74 correct moet krijgen. Je hebt 100 minuten om deze test te voltooien. Dit zijn beide voldoende tijdframes om de test op tijd comfortabel af te ronden en na te gaan hoeveel snelheid met aanhanger eigenlijk mag zijn.

Als u slaagt, is de volgende stap het aanvragen van de voorlopige licentie door een formulier in te vullen en uw pascertificaat te produceren. Als je niet slaagt en je theorie-examen niet haalt, kun je het altijd opnieuw afleggen.