Al je vrienden lijken zich in te schrijven voor online lessen, alsof er geen morgen is en daar is een goede reden voor. Veel van de tijden, het is vanwege de flexibele planning en de tijdsdruk. Uit een studie van de Economics and Education Review blijkt dat de afstand tussen thuis, de werkplek en de universiteit de onderliggende factor van de inschrijving is.

Waarom is online leren überhaupt uitgevonden?

Dezelfde reden waarom iemand een bedrijf zou willen starten of een product of idee zou willen verkopen: omdat het een onderliggende behoefte oplost. Mensen willen kennis, dus geef je die aan hen. Je kunt dit op de traditionele manier doen, via winkels en winkelcentra.

  • Of u kunt het verkopen via een online platform. Amazon probeerde dit, en het werkte. Netflix probeerde dit en het werkte. Online leren is voor het eerst gemaakt door hogescholen in Noord-Amerika, die hun studenten willen laten deelnemen aan lessen, zelfs door die zware blizzards en lange afstandsreizen.
  • Afwezige dagen lijken misschien niet veel op papier, maar in werkelijkheid kost het veel als je erover nadenkt. Kennis is eigenlijk een waardevol bezit en mensen zijn bereid om meer te betalen aan degenen die meer hebben. In plaats van te weten hoe je geen instrumenten moet spelen, waarom begin je niet met het leren van 3 talen in plaats van 2. Neem privélessen zonder je voordeur te hoeven verlaten.

Onderwijs met een druk op de knop

Het feit dat we toegang hebben tot onderwijs met een druk op de knop is een van de grootste wonderen van de moderne tijd. Voor het grootste deel van de menselijke geschiedenis werd kennis jaloers gehouden op het welvaartsniveau van de maatschappij en het was een van de oneerlijke realiteiten van het leven in die tijd. Dat klopt, welke familie je werd geboren om te beïnvloeden of je nu wel of niet opgeleid zou zijn. Maar de tijden zijn drastisch veranderd en we leven niet langer in een tijdperk waarin degenen die zich een auto kunnen veroorloven gemakkelijker toegang hebben tot onderwijs.

Waarom zou je niet kiezen voor online leren?

Waarom zou je dat niet doen? Voor zover we weten, zou het wel eens in jouw straatje kunnen liggen. We leren op verschillende manieren en wie moet er zeggen dat het met digitale middelen geen manier is om te leren. Tegenwoordig zijn er genoeg bedrijven en instituten die online leren aanbieden als alternatief voor traditionele middelen en dat is het mooie van alles. Je kunt nog steeds leren via traditionele middelen en als de timing niet goed is, hoef je geen dagen meer op te offeren en kun je leren via websites.

Een aantal belangrijke onderwerpen over online leren

Ik heb uitgebreid geschreven over onderwerpen over het aanpassen aan verschillende culturen, talen en het begrijpen van hoe technologie de wereld om ons heen vormgeeft. Hoewel al die 3 onderwerpen grote enge verhalen zouden maken, is het schrijven over de veranderende wereld om ons heen mijn passie. Ik geloof dat het belangrijk is dat we eerst de wereld waarin we leven begrijpen, voordat we begrijpen wat er achter ligt.