Voor sommigen zijn de kosten van het eenvoudigweg aansteken van hun gasketel en het aanhouden ervan gewoonweg te hoog gegrepen. Maakt u zich zorgen over de manier waarop u de verwarming in uw huis aanhoudt deze winter? Deze gids helpt u met de situatie om te gaan en hopelijk vermijdt u afsluiting.

Brandstofarmoede is een groot probleem geworden in het Verenigd Koninkrijk. In 2008 werden 4,5 miljoen huizen als brandstofarm beschouwd en veel van deze huizen bestonden uit gepensioneerden, alleenstaanden onder de 60 jaar en paren zonder kinderen.

  • Een brandstofarm huis kan worden gedefinieerd als elk huishouden dat meer dan 10% van zijn totale inkomen aan brandstof moet besteden om zijn huis in een bevredigende staat te houden. Brandstofarmoede strekt zich ook uit tot de verwarming van water, de verlichting en het gebruik van apparaten om te koken.
  • Als u een achterstand oploopt, kunt u het probleem het beste zo snel mogelijk aanpakken. Over het algemeen heeft u een betalingsachterstand als u uw rekening niet binnen 28 dagen betaalt. Uw energieleverancier moet wel bepaalde stappen ondernemen voordat hij uw stroomtoevoer kan afsluiten.

Het afsluitproces van een energieleverancier

Dag 1 – Rekening ontvangen
Dag 14 – Herinneringsbrief
Dag 28 – 2e herinnering uitgegeven en uitgaand gesprek
Dag 35 – Aanvraag en brief voor de ontkoppeling van de verbinding
Dag 42 – 49 – Uitgaande gesprekken
Dag 60 – Schuldadvies huisbezoek
Dag 67 – Aanvang van de procedure voor het bevelschrift
Dag 129 – Uitgevoerd bevelschrift

Wat kan de energieleverancier precies regelen?

Uw energieleverancier moet rekening houden met uw financiƫle situatie en betalingscapaciteit. Ze moeten ook een pre-pay meter aanbieden als alternatief en als laatste redmiddel om de verbinding te verbreken. Als u de voorwaarden van het terugbetalingsplan onbetaalbaar vindt gezien uw financiƫle situatie, moet u uw leverancier laten weten dat hij moet handelen in overeenstemming met zijn Licentievoorwaarden. Dit bepaalt dat zij rekening moeten houden met uw vermogen om te betalen bij het opzetten van aflossingen, ongeacht hoe lang het duurt om de schuld terug te betalen.